Electricfor dissenya i fabrica resistències calefactores amb certificació ATEX per a una enginyeria petroquímica de prestigi

13/06/2022

Electricfor ha dissenyat i fabricat per a una prestigiosa enginyeria del Golf Pèrsic diversos escalfadors de pas amb certificació ATEX, indispensable per garantir als efectes de la Directiva 2014/34/EU que les resistències elèctriques i la resta d’aparells emprats en atmosferes explosives facin un treball exempt de risc i de màxima eficiència.

Es tracta d’una firma especialitzada en projectes d’Oil & Gas i petroquímics que fa servir aquests escalfadors industrials en una planta petroquímica de la seva zona per treballar amb vapor i nitrogen a una temperatura de 450ºC. Com passa en tot calefactor de pas, el material a escalfar circula per l’interior direccionat per deflectors intercalats. Les resistències calefactores han estat dissenyades i construïdes amb material Alloy 800 per a més resistència a la corrosió. Aquest aliatge de níquel-ferro-crom és excel·lent per prevenir l’oxidació i la carburació a temperatures elevades. L’equip d’escalfament s’ha aïllat amb manta mineral i envoltant d’alumini per a una optimització més gran de la calor i seguretat.

A Electricfor la fabricació de resistències elèctriques és el resultat de tot un procés de desenvolupament i control del projecte complet d’escalfament des de l’inici. A les nostres solucions termoelèctriques busquem que eficàcia, consum i control es combinin de la millor manera possible. En el cas de les mesures protectores a les resistències ATEX, el nostre propòsit és reduir a nivells òptims la probabilitat, ja sigui per temperatura superficial o per arc elèctric, puguin convertir-se en font d’ignició.

En la seva trajectòria com a empresa dissenyadora i productora de resistències elèctriques calefactores i equips d’escalfament, Electricfor ha fabricat infinitat d’escalfadors de pas GCP a mida, adequant el disseny a cada cas particular, sempre en sintonia amb les normatives específiques de cada país i complint les certificacions i aprovacions exigides a cada projecte (IECEx, ATEX, EAC i UL/ CSA). Els nostres escalfadors de pas poden fabricar-se calorifugats o sense calorifugar, depenent de la temperatura d’ús, en posició horitzontal o vertical, etc. Per a més informació, cliqueu en el document adjunt.