Augmenta la demanda de sobreescalfadors elèctrics de vapor en la indústria global

17/03/2023

La indústria global demanda cada vegada més equips de sobreescalfament de vapor per a usar-los en diferents sistemes de generació d’energia. Això es deu al fet que, gràcies a que converteixen el vapor saturat en vapor sobreescalfat, ajuden al fet que millori l’eficiència energètica mentre pot augmentar-se la producció. Per què? Perquè el vapor saturat posseeix major capacitat de transferència de calor i permet un control de la temperatura molt més precís.

El vapor saturat es troba en equilibri amb el líquid del qual s’ha evaporat. La seva temperatura i pressió fan que no pugui absorbir més calor sense condensar-se. No obstant això, quan el vapor s’ha escalfat per sobre de la temperatura de saturació, conté més energia tèrmica. En el procés de sobreescalfament es redueix el risc de condensació a elevada pressió, arribant a aconseguir temperatures de 610 °C (1130ºF) i pressions de 250 bar (3626 PSI).

Electricfor, experta en resistències elèctriques per a tota mena d’aplicacions a nivell internacional, manufactura i comercialitza aquest tipus d’equips de tecnologia avançada. El disseny dels nostres sobreescalfadors elèctrics s’ha optimitzat per a aconseguir una magnífica relació espai/potencia i millorar així el rendiment de les instal·lacions industrials. Els materials utilitzats són aliatges especials per a suportar altes pressions, altes temperatures i corrosió ambiental.

I com funciona un sobreescalfador elèctric? El vapor saturat entra en la secció de sobreescalfament del generador de vapor, on s’escalfa utilitzant com a font de calor addicional les nostres resistències elèctriques. A mesura que s’afegeix calor addicional, la temperatura del vapor augmenta, però la seva pressió no canvia, la qual cosa resulta en vapor sobreescalfat a alta temperatura.

El sobreescalfament elèctric s’utilitza amb freqüència en processos específics en els quals es requereix una major precisió i control de la temperatura. Per exemple, com a mitjà de propulsió en turbines de vapor per a generar electricitat en plantes termoelèctriques. També en compressors moguts per turbines o bombes, com a compressors de gas o torres de refredament.

Escalfadors i resistències elèctriques

ELECTRICFOR, S.A.

Ca n’Alzamora 34-36
08191 Rubí Barcelona (Spain)
Tel/Phone: +34935860045